De basis van onze beleggingskeuzes

Bij Bloei hechten we veel waarde aan transparantie. Wij vinden het belangrijk dat (potentiële) klanten begrijpen waarom we bepaalde beleggingen kiezen. Daarom lichten we onze criteria graag toe.

Fonds uitgelicht
 • 1

  Goed gespreid met lage kosten

  Onze kernfocus ligt op passieve beleggingen, omdat we erop vertrouwen dat de markt groeit op de lange termijn. We zorgen daarnaast voor een optimale spreiding van het aantal bedrijven waarin je belegt. Want beleggen in duizenden bedrijven tegelijk zorgt voor een betere risicospreiding. 

  De kosten zijn natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van onze keuze voor een indextracker. De gemiddelde fondskosten bedragen slechts 0,22%. Ter vergelijking: de gemiddelde fondskosten van een actief beheerd beleggingsfonds liggen vaak rond de 1,5% tot 2%.

 • 2

  Fysiek en goed verhandelbaar

  We kiezen consequent voor fysieke indextrackers die echte activa bezitten en daarmee een veiligere keuze zijn dan hun synthetische tegenhangers. 

  We garanderen daarnaast dat onze beleggingen altijd gemakkelijk verhandelbaar zijn en met voldoende vraag en aanbod, zodat we snel en efficiënt kunnen handelen als klanten een geldbedrag willen storten of opnemen.

 • 3

  Duurzaam en binnen Europese richtlijnen

  Onze beleggingen zijn allemaal getoetst op duurzaamheid. Dit houdt in dat wij beleggen in bedrijven die op een positieve manier bijdragen aan duurzaamheid en bedrijven uitsluiten die niet voldoen aan onze duurzaamheidsnormen. Zo streven wij naar positieve verandering en behalen we tegelijkertijd een verantwoord rendement voor jou als belegger.

  Tegelijkertijd voldoen al onze beleggingen aan de Europese UCITS-normen, wat een extra laag van veiligheid en regulering garandeert. Meer over ons duurzaamheidsbeleid

 • 4

  Grootschalig en stabiel

  Onze beleggingen zijn van grootschalige omvang, vaak met miljoenen of zelfs miljarden aan belegd vermogen. Dit brengt meer stabiliteit met zich mee. 

  We kiezen ook voor beleggingen met een zo lang mogelijk bewezen trackrecord, zodat we hun prestaties en betrouwbaarheid vooraf grondig kunnen beoordelen.

Meer weten?

Heb je vragen over onze beleggingsaanpak of wil je meer inzicht in onze selectiecriteria? Aarzel niet om contact op te nemen. We leggen het je graag persoonlijk uit.

Neem contact op
 • Ontdek Slow beleggen

  Leer hoe je met geduld en wijsheid kunt investeren in een financieel gezonde toekomst. Ontdek de voordelen van Slow beleggen en laat je vermogen groeien op een stabiele en duurzame manier.

  Slow beleggen
 • Vraag een gratis exemplaar aan

Klant worden