Beleggingen

UBS MSCI Pacific Socially Responsible UCITS ETF

  • Paul Vonk
  • 26 juni 2024
Fonds uitgelicht

Naast je beleggingen in Amerika en Europa, investeer je ook in de Pacific-regio. Deze duurzaam gescreende indextracker richt zich op landen rond de Stille Oceaan en investeert voornamelijk in de sectoren financiën, industrie, technologie en farmacie.

In het kort

Deze indextracker richt zich op de ‘Pacific’-regio, waar Japan, Australië, Hong Kong, Singapore en Nieuw-Zeeland onder vallen. Een groot voordeel van beleggen in deze regio’s is dat het snelgroeiende economieën zijn en dat de sectoren financiën, industrie, technologie en farmacie goed vertegenwoordigd zijn. Bedrijven in deze sectoren zijn vaak actief over de hele wereld. De bedrijven waar je in belegt via deze positie, zijn de 25% beste bedrijven op het gebied van ESG-normen en dragen hiermee bij aan een duurzamere wereld.

NaamUBS MSCI Pacific Socially Responsible UCITS ETF
ISINLU0629460832
BeleggingscategorieAandelen
Aantal bedrijven87
RegioPacific (met name Japan)
Beheervergoeding0,28%
EffectenuitleenNee
Dividendrendement2,4% (dividend wordt uitgekeerd)
Duurzaam gescreendJa
SFDR classificatieArtikel 8: Dit fonds promoot duurzaamheidskenmerken volgens Europese regelgeving, gericht op het ondersteunen van een duurzamere toekomst.
DuurzaamheidsfocusUitsluiting van kernenergie, tabak, alcohol, gokken, militaire wapens, civiele vuurwapens, genetisch gemodificeerde organismen en porno. Daarna worden de 25% bedrijven met de hoogste ESG-score geselecteerd voor opname in de index.

De beheervergoeding van deze indextracker is iets hoger dan het gemiddelde van je beleggingen.Dit komt vooral doordat de transactiekosten binnen deze indextracker iets hoger zijn. We nemen deze iets hogere kosten voor lief omdat deze positie een wezenlijke bijdrage levert aan de geografische spreiding van je portefeuille. 

> Voor meer informatie over deze positie, bekijk deze factsheet.

Waarom deze belegging?

Onze keuze om in deze positie te investeren is gebaseerd op een aantal redenen. We noemen er hieronder een paar: 

  • Economische groei: De Pacific bevat enkele van de snelst groeiende economieën ter wereld. 
  • Innovatie en sectoren: De Pacific staat bekend om zijn innovatieve technologiebedrijven.
  • Spreiding: Beleggen in verschillende geografische regio’s helpt om de risico’s te spreiden. De economieën van Europa, de VS en de Pacifische regio reageren anders op wereldwijde gebeurtenissen. Door je beleggingen te spreiden over deze regio’s, verminderen we de afhankelijkheid van één specifieke markt en optimaliseren we de verhouding rendement/risico van je totale portefeuille.

Goed te weten: Deze indextracker belegt voor 75% in Japan. Omdat je met de andere indextrackers in je portefeuille nauwelijks in deze regio belegt, hebben wij bewust gekozen voor een indextracker met een sterke focus op Japan.

Over de aanbieder

UBS (opgericht in 1998) is een vooraanstaande Zwitserse financiële dienstverlener en wereldwijd een belangrijke speler op het gebied van ETF’s met een duurzame screening. Met een breed scala aan beleggingsproducten biedt UBS bijna 150 ETF’s aan, met een totaal beheerd vermogen in ETF’s van ruim $ 110 miljard. UBS onderscheidt zich door zijn focus op duurzaamheid en innovatie in de beleggingswereld.

Top 5 grootste posities

De grootste bedrijven waarin je belegt via deze indextracker zijn op dit moment: Hitachi, Sumitomo, CSL Ltd., Sony en AIA.

BedrijvenWegingIn het kort
Hitachi5,3%Hitachi is een Japans bedrijf dat zich bezighoudt met informatietechnologie, energie, infrastructuur en gezondheidszorg. 
Sumitomo Mitsui 5,1%Dit is een van de grootste financiële dienstverleners in Japan, die een breed scala aan bank- en financiële diensten aanbiedt.
CSL Ltd5,0%CSL ltd (Commonwealth Serum Laboratories) is gevestigd in Australië. Het bedrijf is actief in de farmaceutische industrie en biotechnologie.
Sony4,9%Sony staat wereldwijd bekend om zijn elektronica en gaming en speelt een belangrijke rol in de entertainmentindustrie.
AIA Group 4,8%AIA Group is een grote verzekeringsmaatschappij in Azië die levensverzekeringen, ongevallenverzekeringen en ziektekostenverzekeringen aanbiedt in diverse Aziatische landen. 

Regio’s

Sectoren

Bovenstaande gegevens zijn per eind mei 2024 opgesteld en kunnen op elk moment wijzigen.

Gerelateerde artikelen

Klant worden