Team

Maak kennis met Daní

Maak kennis met Dani

Met een carrièrestart in de psychologie, sloeg Daní 6 jaar geleden een nieuwe weg in als adviseur bij Bloei vermogen. Ontdek hoe zijn passie voor menselijk contact en cijfers samenkomen in zijn veelzijdige rol binnen het bedrijf. 

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik ben begonnen met de studie Psychologie aan de Universiteit van Leiden en heb vervolgens mijn Master Sociale en Organisatiepsychologie behaald. Hierin ligt de focus op de mens en hoe interne en externe factoren onder andere gedrag kunnen beïnvloeden. Mijn doel was dan ook om aan de slag te gaan in een functie waarin ik zoveel mogelijk mét mensen kon werken. 

Mijn carrière startte ik in HR, waar ik studenten en starters hielp met het vinden van een passende (bij)baan. Hoewel ik genoot van de samenwerking met mijn collega’s en het diverse contact met sollicitanten en bedrijven, merkte ik na verloop van tijd op dat de focus van het management alleen maar op targets lag. Kwantiteit ging duidelijk boven kwaliteit, wat mij steeds meer ging tegenstaan. Om deze reden besloot ik na ongeveer 3 jaar op zoek te gaan naar een andere baan.

Hoe kwam je bij ons terecht?

In mijn vrije tijd was ik al geïnteresseerd in beleggen, hoewel niet altijd met succes. Toen een oud-collega als grap een vacature bij Bloei vermogen (destijds iBeleggen) noemde, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Eerlijk gezegd dacht ik in eerste instantie dat het niets voor mij zou zijn. Ik had een beeld voor mij van een (stereotype) formeel bedrijf met iedereen strak in pak en de focus (wederom) op targets. 

Tot mijn verbazing zag ik op de website een foto van het team, niet in driedelig pak maar informeel gekleed, wat direct een open en toegankelijke indruk gaf. Na het eerste gesprek met één van de oprichters, Peter van der Slikke, wist ik dat dit de plek was voor mij. Na bijna 3 uur om tafel, hebben we elkaar de hand geschud en gezegd dat we graag met elkaar verder wilden! 

Waarom past deze functie bij je? 

Ik had nooit gedacht dat ik in de beleggingswereld terecht zou komen, maar het bevalt mij erg goed. Mijn interesse voor cijfers en beleggen komen samen met mijn passie voor menselijk contact. Ik adviseer (nieuwe) klanten met financiële en portefeuille-gerelateerde vragen en ben actief betrokken bij ons beleggingsbeleid. Ik evalueer regelmatig onze huidige beleggingen, zorg voor het periodiek herbalanceren van klantportefeuilles en zoek in de markt naar nieuwe beleggingen.

Verder werk ik aan projecten gericht op het verbeteren van onze dienstverlening. Omdat we een relatief klein bedrijf zijn, kunnen we (procesmatige) aanpassingen snel door te voeren, wat me veel energie geeft. Als wij ergens tegenaan lopen of feedback krijgen vanuit een klant, bespreken we het intern, hakken de knoop door en gaan we er direct mee aan de slag. 

Wat is belangrijk in jouw rol als adviseur?

Ik vind het belangrijk om niet alleen te kijken naar cijfers, maar naar de mens erachter. Door te begrijpen hoe iemand in het leven staat, wat voor ervaring iemand heeft met beleggen en hoe iemand tegenover risico’s staan, hebben we een gesprek op een veel dieper niveau. Elke persoon en elke situatie is anders en moet dan ook anders beoordeeld worden, wat betekent dat ik nooit dezelfde gesprekken voer. Dit blijft voor mij toch één van de leukste dingen aan mijn werk.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Niet alleen op werk, maar ook thuis krijg ik er energie van om met mensen te zijn. Ik spreek in mijn vrije tijd dan ook vaak af met vrienden en maak tijd vrij voor padel, de sport waar, net als ik, half Nederland verslaafd aan lijkt te zijn! 

Maar mijn belangrijkste goed is sinds kort toch wel onze prachtige dochter Maeve. Sinds 1 oktober 2023 staat onze wereld op z’n kop en draait eigenlijk alles om deze kleine meid. Het is prachtig om haar ontwikkeling op de voet te volgen en ik geniet dan ook volop van mijn ‘papadag’ op de woensdag. Als ik eerlijk zou moeten zeggen wat mijn favoriete vrijetijdsbesteding is op dit moment, dan is het zonder twijfel: slaap inhalen!

Gerelateerde artikelen

Klant worden