Team

Maak kennis met Yvonne

Yvonne Biemans

Sinds 1 juli is Yvonne Biemans officieel partner bij Bloei vermogen. Haar communicatieve vaardigheden en inhoudelijke kennis komen goed van pas in adviesgesprekken met klanten van Bloei Plus. Ook houdt ze zich enthousiast bezig met uitpluizen en toepassen van wetten en beleidsregels. 

Hoe kwam je bij ons terecht?

Twee jaar geleden nam Frank (adviseur en partner bij Bloei vermogen) contact met mij op om als ex-collega’s van Staalbankiers na 18 jaar weer eens af te spreken. Ik ging ervan uit dat we alleen zouden bijpraten, tot hij aan het einde van lunch vroeg of ik een functie bij Bloei vermogen wilde overwegen. 

In eerste instantie dacht ik: dit is niets voor mij. Maar na een aantal gesprekken en toen ik me verdiept had in de beleggingsfilosofie werd ik steeds enthousiaster. Ook vanwege het samenwerken in een enorm leuk team met diverse disciplines, besloot ik te starten bij Bloei vermogen. Ik ben heel blij dat ik deze keuze gemaakt heb, want ik voel me hier als een vis in het water!

Wat doe je bij Bloei vermogen?

Ik ben adviseur bij Bloei Plus. Inhoudelijk ligt het werk dicht tegen dat van een financieel planner aan, wat ik in het verleden deed. Ik verdiep mij als adviseur in de persoonlijke situatie van mijn klanten en begeleid ze bij de keuzes in het beleggingsproces. Ik houd ervan om deze puzzel tot een mooi eindresultaat te brengen. 

Daarnaast zorg ik er samen met Pieter voor dat we alle wettelijke eisen opvolgen en dat onze processen en beleid aan onze eigen standaarden en de richtlijnen van de toezichthouders voldoen. De afwisseling tussen het persoonlijke contact met klanten en de meer analytische en strategische werkzaamheden maakt dit werk interessant.

En leuk nieuws: per 1 juli ben ik officieel partner bij Bloei vermogen! Hiermee kan ik ook een deel van mijn ondernemerschap in de praktijk brengen. 

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb een juridische achtergrond als fiscalist en ben dus opgeleid om wetten te analyseren, interpreteren en toe te passen. Veel mensen denken dat dat saai is, maar ik vond dit juist erg interessant. Na mijn opleiding startte ik bij een groot belastingadvies kantoor als fiscalist. Na een paar jaar wilde ik meer uitdaging en miste ik het contact met klanten. Toen heb ik verschillende banken bezocht, onder andere Van Lanschot waar ik toevallig nog op gesprek ben geweest bij Peter (oprichter van Bloei vermogen). 

Uiteindelijk begon ik bij Staalbankiers in Amsterdam. Daar heb ik de financiële planners opleiding gevolgd. Op dit kantoor werkte ik samen met mijn huidige collega partner, Frank den Blijker. We adviseerden vermogende particulieren op het gebied van bancaire producten zoals hypotheken, lenen, sparen en beleggen. Hier heb ik het bankvak geleerd. 

Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Private Banking bij de ING en later ben ik overgestapt naar de Postbank/ING. Hier heb ik als projectleider op het gebied van beleid en integriteit diverse projecten geleid. 

Na 7 jaar bij ING heb ik de keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen en als zelfstandige van start te gaan. Een jaar of 10 jaar heb ik allerlei opdrachten gedaan bij verschillende banken en verzekeraars op gebied van wet- en regelgeving en integriteit. Ik vond die vrijheid heerlijk en het sprak me aan om elke keer iets nieuws op te pakken! Dit was ook een betere combinatie met mijn gezin met 3 dochters.

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk?

Ik geniet enorm van de diversiteit in mijn werk. Aan de ene kant het commerciële klantcontact, aan de andere kant het beleidsmatige deel. De ene dag zit ik met klanten aan tafel en het andere moment zit ik met mijn neus in wet- en regelgeving. Eigenlijk komt in deze functie alles terug wat ik in het verleden heb gedaan. 

Daarnaast krijg ik veel energie van de evenementen die we organiseren. Ik vind dat we ons nog beter naar buiten toe kunnen presenteren. We hebben een super mooi product, een goede propositie en dat doen we met heel fijne mensen. We mogen extern best meer en beter laten zien wat we doen! Dit vind ik leuke projecten om ernaast te doen. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik houd erg van sporten. Ik doe aan yoga, speel tennis en padel en fiets regelmatig. Dat is mijn manier van ontspannen. Ook houd ik van de zee en het strand. Met een groep zwem ik ’s ochtends in de zee en doen daarna nog even een koffie.

Als gezin van 5, met man en drie dochters, maken we graag mooie verre reizen. Afgelopen jaar zijn we naar Florida geweest en deze zomer gaan we naar Indonesië. We willen allemaal een beetje reuring en vinden het leuk om avonturen te beleven. 

Verder lees ik veel literatuur en zit ik bij een boekenclub. Ik houd er sowieso van om met groepen vriendinnen af te spreken en leuke dingen samen te doen. Verbinding maken, samen delen en het allerbelangrijkste: de gezelligheid! 

Gerelateerde artikelen

Klant worden