Beleggingen

iShares MSCI USA ESG Screened UCITS ETF

Fonds uitgelicht

Ontdek deze indextracker van iShares, gericht op Amerikaanse bedrijven. Onze keuze vanwege zijn uitstekende mix van spreiding, lage kosten en duurzaamheid, waarbij bedrijven worden uitgesloten die betrokken zijn bij controversiële activiteiten.

In het kort

Deze positie richt zich exclusief op 569 Amerikaanse bedrijven die voldoen aan specifieke duurzaamheidsnormen. De index filtert op bedrijven die betrokken zijn bij controversiële wapens, kernwapens, tabak, ketelkool, oliezand en civiele vuurwapens. Sowieso worden bedrijven uitgesloten die de beginselen van het Global Compact van de Verenigde Naties schenden.

NaamiShares MSCI USA ESG Screened UCITS ETF
ISINIE00BFNM3H51
BeleggingscategorieAandelen
Aantal bedrijven569
RegioVerenigde Staten
Beheervergoeding0,07%
EffectenuitleenJa
Dividendrendement1,09% (dividend wordt uitgekeerd)
Duurzaam gescreendJa
SFDR classificatieArtikel 8: Deze positie promoot duurzaamheidskenmerken volgens Europese regelgeving, gericht op het ondersteunen van een duurzamere toekomst.
DuurzaamheidsfocusUitsluiting van bedrijven betrokken bij controversiële wapens, kernwapens, tabak, ketelkool, oliezand en civiele vuurwapens. 

Waarom deze belegging?

Onze keuze om in deze positie te investeren is gebaseerd op een aantal redenen:

  1. Spreiding in Amerika: Doordat wij 60% van je portefeuille beleggen in Amerika, is het belangrijk dat je in deze markt goed gespreid belegt. Met 569 aandelen draagt deze indextracker bij aan een optimale spreiding van onze beleggingen binnen deze markt.
  2. Kosten: Een van de aantrekkelijke kenmerken van deze indextracker zijn de lage kosten. Met een beheervergoeding van slechts 0,07% houd je meer rendement over.
  3. Duurzaamheidsfocus: Deze belegging sluit bewust investeringen uit in bedrijven die betrokken zijn bij controversiële activiteiten. We willen voor onze klanten verantwoord investeren en daar past deze indextracker goed bij.

> Voor meer informatie over deze positie, bekijk deze factsheet.

Over de aanbieder

iShares is onderdeel van het Amerikaanse Blackrock (opgericht in 1988) en wereldmarktleider op het gebied van indextrackers. Wereldwijd biedt ze meer dan 1.400 beleggingen aan en heeft een totaal beheerd vermogen van ruim 3.300 miljard dollar. iShares staat bekend om haar brede aanbod van producten, goede verhandelbaarheid en zeer uitgebreide informatievoorziening.

Top 5 grootste posities

De grootste onderliggende posities op dit moment zijn zijn Apple, Microsoft, Amazon, NVIDIA en Alphabet (Google). 

BedrijvenWegingIn het kort
Apple Inc.8,41%Apple is qua omzet en waarde inmiddels een van de grootste bedrijven ter wereld. Apple begon in 1976 als fabrikant van computers en behaalde sinds 2007 grote successen met de iPod, iPhone, iPad en iTunes.
Microsoft Corp.6,43%Microsoft is een van de grootste softwarebedrijven van de wereld. Bekendste product is Windows, maar ze verkopen ook hardware, internet en televisie. Ze hebben wereldwijd meer dan 180.000 mensen in dienst.
Amazon.com3,34%Amazon is een webwinkel en leverancier van tal van andere producten en diensten. Zo introduceerde Amazon de virtuele assistent Alexa, videostreamingdienst Prime Video en Amazon Web Services (AWS). AWS marktleider op het gebied van cloud aanbieders, een online opslagdienst voor bedrijven.
NVIDIA3,12%NVIDIA is een grafische chipontwikkelaar voor onder andere datacentra en videokaarten. Jen-Hsun Huang richtte het bedrijf op in 1993. NVIDIA levert onder andere de grafische chips voor de Xbox (Microsoft) en PlayStation (Sony). Tevens is Nvidia toeleverancier aan veel grote computerfabrikanten.
Alphabet Inc. Class A2,14%Klasse A-aandelen zijn de ‘gewone’ aandelen van Alphabet. Deze hebben de structuur van één aandeel, één stem. Ook klasse B aandelen bestaan, maar deze zijn niet openbaar verhandelbaar. Alleen de oprichters bezitten aandelen van deze klasse.

Regioverdeling

Sectorverdeling

Bovenstaande gegevens zijn per 4 augustus 2023 opgesteld en kunnen op elk moment wijzigen.

Gerelateerde artikelen

Klant worden