Terugblik

Maart 2024

Bloei vermogen terugblik 2024

Maart was opnieuw een goede maand op de beurs. Onze meest defensieve beleggers zagen een rendement van ongeveer 1%, waarmee ze dit jaar op een plus van 2% staan. Onze meest offensieve beleggers boekten een winst van 3%, wat hun jaarrendement op maar liefst 9% brengt. 

Aandelen

Aandelen lieten een mooie stijging zien met een gemiddelde van ruim 3%. De verschillen tussen regio’s waren minimaal, mede door een stabiele dollar ten opzichte van de euro. Alleen Azië en de Pacific stegen een procent minder. 

Er waren dagen met flinke schommelingen door geopolitieke spanningen, maar over de hele maand en vooral het hele kwartaal bekeken was de stijging bijna… rustgevend.

Obligaties

Ook obligaties deden het ook goed met een stijging van zo’n 0,5%. Mede door de enigszins positieve geluiden van centrale bankiers, zoals verwacht, veerden obligatiekoersen een klein beetje op. Dit zorgde voor een kleine daling in de lange rente. In deze rustige rentemarkt hebben we de rentelooptijd van onze obligaties opnieuw wat verlengd.


Dit eerste beurskwartaal van 2024 was, ondanks alle geopolitieke spanningen in de wereld, erg positief. Deze korte termijn winsten zijn fijn voor beleggers, maar het gaat uiteindelijk om de lange termijn. Het draait allemaal om geduld, een feit dat ervaren beleggers maar al te goed beseffen.

Lees meer over de laatste stand van zaken in Actualiteit: Hoofd koel in een wereld vol tegenstellingen.

Gerelateerde artikelen

Klant worden